Massaal uitnodigingskaarten voor feestjes

Nederland stuurt weer massaal uitnodigingskaarten voor feestjes. In het eerste kwartaal van 2022 is er een stijging van maar liefst 968 procent te zien ten opzichte van diezelfde periode in 2021. Dit blijkt uit onderzoek van kaartenwebshop Kaartje2go.

Kaartje2go Visual Persbericht Feestjes

Naast de klassieke verjaardagsfeesten, schieten ook nieuwe feestjes met een bourgondisch thema, zoals etentjes, high tea’s, borrels en tuinfeesten als paddenstoelen uit de grond. In Overijssel nodigen mensen de meeste vrienden en familie uit voor hun feestje: gemiddeld 28 dierbaren. In Flevoland ligt dit aantal met 18 uitnodigingen het laagst van heel Nederland. Wat  betreft provincie-
hoofdsteden zijn Maastrichtenaren de grootste feestbeesten. De inwoners van de Limburgse hoofdstad nodigen gemiddeld 36 mensen uit op hun feestje. Opvallend is daarnaast dat Limburgers dit het liefst doen met een kiekje van zichzelf op de uitnodiging. 

“Een nieuwe trend in het versturen van uitnodigingen zijn feestjes met een bourgondisch thema”, zegt
Amber Brand van Kaartje2go. Uit de data blijkt dat we in heel Nederland het liefst een gezellig etentje organiseren. In Zeeland worden de meeste feestjes met een bourgondisch thema georganiseerd.
De grootste lekkerbekken wonen in Limburg, want daar versturen ze de meeste dineruitnodigingen ten opzichte van de rest van alle Nederlandse provincies. Barbecueën of een tuinfeest organiseren is het populairst in de provincie Friesland. 

Grafieken Feestjes Kaart.9294af50ebaf6cab

Check hier de resultaten uit het onderzoek.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK