Kerstkaartenonderzoek geeft verdriedubbeling aan

In 2020 stuurden we vaker een kerstkaart dan het jaar daarvoor. In het noorden zijn de inwoners het meest geliefd, zij ontvangen het vaakst een kerstkaart. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go. Ook dit jaar ervaart het bedrijf dezelfde kerstkaartengekte, want de invloed van corona is enorm.

Kaartje2go Kerstkaarten Onderzoek 2021

Vorig jaar zag de kaartenwebshop bijna een verdriedubbeling van het aantal ontvangen kerstkaarten. Het aantal kaarten per bestelling daalt wel. “Een reden hiervoor is dat we onze dierbaren willen verrassen met persoonlijke kerstkaarten, bijvoorbeeld met een foto of unieke kerstwens. Iedereen kan in deze gekke tijd wel wat extra liefde gebruiken,” aldus Mark van Kasteren, marketingmanager bij Kaartje2go. Opvallend is dat een pakketje kaarten bestellen, met de hand voorzien van een kerstwens en op de post doen, ook populairder werd. Deze persoonlijke variant van online kerstkaarten sturen werd bij Kaartje2go bijna 80% meer gekozen dan voor corona.

Inwoners van de noordelijke provincies worden landelijk gezien het vaakst verrast met een kerstkaart. Leeuwarden staat zelfs in de top 3 van de hoofdsteden die de meeste kerstkaarten per inwoner ontvangen.
Van de provincies in het noorden kleppert de brievenbus in Groningen het minst vaak. Opvallend is ook dat noorderlingen het minst vaak een kerstwens met een cadeautje ontvangen. In het oosten wordt aanzienlijk vaker een cadeau bezorgd. Een lekker biertje is daar een favoriet presentje. Zowel Noord- als Zuid-Holland bungelen onderaan als het gaat om het ontvangen aantal kerstkaarten.

Bron: Kaartje2go

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK