Kerstrally ondanks prijsstijging: 70 procent meer kerstkaarten besteld

Dat zegt Wouter Haan van Reclameland. Hij produceert 234.000 kerstkaarten per uur op de ‘Ferrari onder de drukpersen’. Daarmee doelt hij op de Landa-machine die het bedrijf naast twee Komori-persen en tal van andere digitale systemen heeft staan.

Haan: “Hoewel dit jaar de gemiddelde prijs van een kerstkaart met een kwart is gestegen als gevolg van de papierschaarste, blijkt dit geen negatieve invloed op het aantal bestellingen te hebben.”

Reclameland Kerstkaarten

Hij waarschuwde in september nog voor de gevolgen van de papierschaarste in de drukwereld en introduceerde het begrip ‘pulp friction’ voor het papiertekort. Ondanks de prijsstijging lijkt de online drukker het record van vorig jaar te gaan verbreken. Inmiddels zijn er in Groningen al 425 duizend kerstkaarten gedrukt, 70 procent meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen ook al twee keer zoveel kaarten werden verkocht als in 2019.

bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK