Brancheorganisatie SI’BON: “Montagetarief ging in drie jaar tijd 10% omhoog.”

SI’BON heeft vlak voor het zomerreces het landelijk onderzoek uurtarieven in de signsector afgerond. Gemiddeld zijn de prijzen voor montage in drie jaar tijd 10 procent gestegen, aldus de branche-organisatie.

sibon-logo

Veel prijzen zijn in het afgelopen jaar fors gestegen, maar hoe heeft dat het uurtarief beïnvloed? Het vorige onderzoek van brancheorganisatie SI’BON naar de uurtarieven dateert van 2019 en kende een uurtarief van gemiddeld
€ 55,- voor montage binnen en € 56,- voor montage buiten. Dat ligt nu medio 2022 respectievelijk op
€ 61,- en € 62,- per uur, aldus SI’BON. Een gemiddelde verhoging van 10 procent in drie jaar tijd.

Kanttekening

SI’BON maakt nog wel een kanttekening voor diegenen die naar aanleiding van dit onderzoek de tarieven willen aanpassen. De weergegeven tarieven zijn een gemiddelde; elk bedrijf dat met een laag uurtarief werkt, beïnvloedt het gepubliceerde uurtarief dus op negatieve wijze. Men kan dus verantwoord kiezen voor een iets hoger uurtarief dan vermeld in de tabel, adviseert SI’BON.

Lidbedrijven van SI’BON hebben namelijk toegang tot de gemiddeld gehanteerde uurtarieven in de signsector voor ontwerp en montage, uitgesplitst per provincie.

Bron: sign.nl

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK