Si’bon: Vrijwel alle signbedrijven rekenen voorrijkosten

Brancheorganisatie Si’bon deed onderzoek naar de uurtarieven in 2019, en deed en passant ook navraag over de reiskosten die signbedrijven in rekening brengen.

96 procent van de respondenten blijkt voorrijkosten in rekening te brengen. Daarvan rekent 91 procent van die bedrijven met een variabel tarief en 9 procent met een vast tarief (de voorrijkosten).

Kilometerkostprijs

De meerderheid van de signbedrijven (61 procent) rekent met een uurtarief voor de monteurs, en een kilometerkostprijs voor de montagebus. Het overgrote deel hanteert dan het standaard uurtarief. Een klein deel hanteert een gereduceerd uurtarief. De kilometerkostprijs die gebruikt wordt, ligt gemiddeld op 50 eurocent (met een minimum van 20 en een maximum van 90 eurocent).

Alleen uren

Van de geënquêteerde signbedrijven brengt 31 procent alleen de uren van de monteurs in rekening, waarbij een kleine groep een reductie geeft op het standaard uurtarief. Slechts 8 procent factureert alleen de kilometerkostprijs van de montagebus, met een tarief van gemiddeld 75 eurocent (met een minimum van 45 eurocent en een maximum van één euro).

Bron: si’bon

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK