Print Against War helpt New Media

Print Against War helpt New Media, een gerenommeerd digitaal bedrijf in Oekraïne, om overeind te blijven tijdens de oorlog.

Voor de oorlog had de druk- en verpakkingsindustrie in Oekraïne ongeveer 100.000 mensen in dienst, waaronder 16.000 freelancers, werkzaam bij 5.000 drukkerijen en converters. Print Against War geeft Oekraïense drukkerijen een gezicht en een stem en maakt hun noden zichtbaar. New Media, gevestigd in Odessa, is één van de honderden kleine en middelgrote Oekraïense drukkerijen en verpakkingsbedrijven die het moeilijk hebben om overeind te blijven.

New Media Wine Label

New Media werd opgericht in 2014 en heeft zich gespecialiseerd in kleine oplagen. Voor de oorlog had het bedrijf nog 35 mensen in dienst, waarvan de helft vrouwen. New Media’s klanten bestaan uit ontwerpbureaus, retailers en verschillende drukkerijen. Het bedrijf produceert etiketten en eersteklas verpakkingen, afgewerkt met digitale veredeling. Met het doel om zijn dienstverlening in 2020 uit te breiden, investeerde New Media in nieuwe apparatuur.

“Het gesprek met Print Against War was onverwacht en het deed ons echt stoppen en nadenken over een andere benadering naar de toekomst,” zegt Viktor Artyushchenko, eigenaar van New Media. “Voor het eerst voelden we dat we deel uitmaakten van een wereldwijde industrie.” New Media startte gesprekken met nieuwe potentiële klanten en wederverkopers in verschillende Europese landen, met name die drukkerijen die dezelfde technologieën bezitten. Binnenkort wil het bedrijf zijn workflowstromen automatiseren, een meertalige website opzetten en een e-shop starten, ter ondersteuning van de verkoop in Oekraïne en in het buitenland. Om dit te doen hebben ze advies, ondersteuning en technologie nodig. Drie thema’s waar Print Against War zich op zal richten om dit digital native bedrijf te helpen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK