Print Against War documenteert omstandigheden Oekraïense drukkers

Voor de oorlog had de druk- en verpakkingsindustrie in Oekraïne meer dan 100.000 mensen in dienst, waaronder 16.000 freelancers, die bij meer dan 5.000 printbedrijven werkten. Degenen die geen schade hebben geleden, kunnen nog steeds werken, maar ze verloren het grootste deel van hun bestellingen en omzet. Print Against War zorgt voor hen, betrekt hen, luistert naar hen en begrijpt hun noden.

Door middel van directe gesprekken, opgenomen interviews en interacties in de discussiegroep, staat het
Print Against War-team in contact met tientallen bedrijven, registreert hun problemen en verzamelt hun hulpvragen. De meesten van hen geven prioriteit aan het openhouden van hun bedrijf en het waarborgen van een minimumloon voor werknemers en hun gezinnen. Oekraïense drukkers en converters kunnen niet vertrouwen op binnenlandse bestellingen en export naar Rusland en zoeken partnerschappen met Europese bedrijven, waaraan ze tegen redelijke kosten drukwerk kunnen leveren. Logistiek is een probleem, maar velen zijn klaar om te produceren en te verzenden.

Als je geïnteresseerd bent om deze ondernemers te ontmoeten, met ze te praten en te bespreken hoe je kunt helpen, word dan lid van de Print Against War-community, die al tientallen vrienden over de hele wereld omvat. De groep is een privé en veilige plek om verzoeken en hulpaanbiedingen te ontmoeten en te vergelijken.

Print Against War

Foto: Enkele van de vroege betrokkenen bij Print Against War.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK