CO2- & Energiereductie: bent u er klaar voor? 

Op 8 en 9 juni 2022 organiseren KVGO, GOC, Dienstencentrum, BlueTerra en A&O Fonds Grafimediabranche een regiobijeenkomst waar u in korte tijd helemaal wordt bijgepraat over dit thema.

Co2

Waarom deelnemen?

Om de klimaatdoelen te halen moeten particulieren en ondernemers energie besparen. Energiereductie leidt tot CO2-reductie, waardoor de opwarming van de aarde afgeremd wordt. 

Kvgo Dc Goc Aeno Blueterra

Elke onderneming in Nederland moet aan de wet voldoen. Maar de handhaving richt zich als eerste op bedrijven met een jaarlijks energieverbruik vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 gas. Een klein bedrijf met enkele medewerkers zit daar al snel aan. Zij moeten voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing. Dit houdt in, dat bedrijven de overheid en Omgevingsdiensten gericht informeren over hun energie-reductiemaatregelen. Op basis van deze informatie zullen de Omgevingsdiensten hun handhavingsbeleid inrichten. 

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie en advies: 

  • over de CO2 & Energie RI&E (zusje van de ARBO RI&E Grafimedia) met gratis licentie tot 1 januari 2023;
  • over het nakomen van de Informatieplicht Energiebesparing; 
  • over nieuws, wetgeving en techniek, sectoraal beleid, milieu- en energiecoördinator en Green Marketing.

Ook de lokale Omgevingsdiensten zijn aanwezig. Zij zullen ingaan op de wetten die zij handhaven en de wijze waarop zij dat doen. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Meld u nu aan

Beide data ontvangst vanaf 14.30 uur; bijeenkomst 15.00-18.00 uur. Locaties:

Aanmelden: stuur een e-mail met de datum van uw keuze en de namen van de deelnemers naar: evenement@kvgo.nl.

Beeld: Pixabay

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK