Kodak claimt snelste inkjet met de Prosper 7000 Turbo

De snelheid die Kodak opgeeft bedraagt 410 meter/minuut, volgens Kodak goed voor 5523 pagina’s A4 per minuut. Ze zeggen daarmee bijna 35% sneller te zijn dan de niet nader genoemde ‘naaste concurrent’.

Kodak Prosper 7000

De machine ondersteunt een maximale webbreedte van 648 mm (25,5 inch) met een variabele snijlengte tot 1.372 mm (54 inch), terwijl ze drukt op een brede waaier van gecoate en ongecoate papiersoorten, krantenpapier, speciaal papier en gerecycleerd papier. De printer kan papiermaterialen verwerken van 42-270 g/m².

De Prosper 7000 Turbo Press biedt volgens Kodak drie geoptimaliseerde printmodi, waarmee drukkers hun productieproces kunnen optimaliseren, om altijd met de beste combinatie van snelheid en resolutie te kunnen printen.

De kwaliteitsmodus (600 x 900 dpi), die volgens Kodak ruwweg vergelijkbaar is met offsetdrukken met een ‘raster’ van 200 lpi, is het meest geschikt voor direct mailings, catalogi en tijdschriften. De modus Prestaties (600 x 600 dpi, offset-equivalent 133 lpi) is daarentegen geschikt voor tekstboeken, fictieboeken en andere toepassingen met een gemiddelde inktdekking, terwijl de Turbo-modus (600 x 450 dpi, offset-equivalent 85-100 lpi) kan worden gebruikt voor het drukken van kranten met een lage inktdekking.

De pers gebruikt milieuvriendelijke CMYK-inkten op waterbasis met nanoparticulate pigment van Kodak. De inkten bieden een breed kleurengamma en dankzij hun eigen inktformuleringen ondersteunen ze naar verluidt een efficiënte droging, zelfs bij piekperssnelheden.

De machine beschikt ook over interstation droging met behulp van nabij-infrarood (NIR) technologie. Hierdoor kan de pers elk van de printmodi bijbenen om de hoogste kwaliteit output te garanderen bij de gegeven snelheid.

De Prosper 7000 Turbo Press is met onmiddellijke ingang commercieel verkrijgbaar. Op het moment van schrijven waren de prijzen nog niet bekendgemaakt.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK