150-jarig jubileum Rotaform met fotoboek voor Femke Halsema

Het 150-jarig jubileum van Koninklijke Kampert en Helm Rotaform werd op feestelijke wijze gevierd. Inclusief overhandiging van een fotoboek aan de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema.

Rotaform 150 Jaar Fotoboek 2

Rotaform heeft Amsterdamse roots en daar zijn de broers, Allard en Dirk van Oostveen – de vijfde generatie binnen het familiebedrijf – trots op.
De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema kreeg van hen het fotoboek Amsterdam uitgereikt, een boek van de stad in 150 jaar fotografie.

Allard van Oostveen: “Wij hebben, als Koninklijke Kampert en Helm Rotaform, het initiatief genomen om ter gelegenheid van ons 150-jarig bestaan dit omvangrijke werk van Anthon als een jubileumboek uit te geven. Dat past in onze traditie om kroonjaren te vieren met een iets ander dan een geijkt gedenkboek. Samen met drukkerij Rob Stolk zijn de adoptie en doorstart van het onuitgegeven boek een mooie aangelegenheid geworden. Het is een prachtig jubileumboek geworden, dat ontzettend goed bij ons past.
En daar zijn wij trots op.”

De komende tijd staat het boek in de schijnwerpers tijdens een expositie in ruim 30 Amsterdamse boekhandels.

Rotaform 150 Jaar Fotoboek 1

Even de historie in: In 1872 startten de heren Kampert en Helm, op een zolderkamer bij de Nieuwmarkt in Amsterdam, een boekbinderij annex linieerinrichting. In 1980 werden de productieactiviteiten van Kampert en Helm en Rotaform in Lelystad samengevoegd. Rotaform (een samentrekking van het woord rotatieformulier) is in de loop der jaren veranderd van productiebedrijf van ketting-
formulieren naar ICT-dienstverlener. Johan van Oostveen, die getrouwd was met de dochter van mede-oprichter Kampert, zorgde voor opvolging van het familiebedrijf. Nog altijd is het bedrijf in handen van de familie Van Oostveen.
Bij het 125-jarig bestaan in 1997 werd aan Kampert en Helm Rotaform B.V. het predikaat ‘Koninklijk’ toegekend.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK