Sluiting Eco Print Center van DPG Media op 27 maart

In november 2021 werd al bekendgemaakt dat DPG Media de moderne drukkerij-fabriek in Lokeren zou gaan sluiten. In de drukkerij werken momenteel 78 medewerkers, waarvoor een akkoord is afgesloten voor een ontslagvergoeding.

Epc Dpgmedia
Bart Leybaert
Bart Leybaert

Bart Leybaert, van de socialistische vakbond, zegt dat de meeste werknemers inmiddels al een andere betrekking hebben gevonden. Net zoals in ons land is deskundig grafisch personeel schaars, waardoor de werknemers relatief makkelijk een nieuwe betrekking konden aangaan.

Na sluiting zullen de meeste kranten geproduceerd worden bij DP Media-bedrijven in de zuidelijk regio van ons land, met name rondom Eindhoven. Een woordvoerder stelde afgelopen november dat in Lokeren de productiekosten 100% hoger waren dan bij de drukkerijen in Nederland.

De drukkerij kreeg in 2006 een subsidie van maar liefst 4,9 miljoen euro van de Vlaamse regering voor de realisatie van de ecologische, waterloze drukkerij. De totale investering bedroeg destijds ca. 100 miljoen euro, waarbinnen de KBA Cortina en Toray drukplaten de centrale rol speelden in de productie.

Op printmedianieuws maakte de redactie november afgelopen jaar een uitgebreide analyse van de situatie bij EPC in Lokeren (voor abonnees).

Beeld: Gebouw EPC via Google Maps.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK