Igepa Benelux behaalt Voka duurzaamheidscertificaat

Duurzaamheid is één van de strategische pijlers van Igepa’, stelt het bedrijf in een recent bericht op LinkedIn. Na het behalen van een bronzen Ecovadis medaille vorig jaar, behaalde het bedrijf het Voka duurzaamheidscertificaat!

Voka Certificaat Igepa

Igepa voerde een duurzaamheidstraject in, waarin werd vastgelegd hoe de eigen CO²-voetafdruk te verminderen met 55% tegen 2025 en enkel nog papier op voorraad te houden, afkomstig uit FSC/PEFC gecertifieerde bossen.

Tevens heeft Igepa ambitieuze plannen om het productgamma te vergroenen en waar mogelijk circulaire goederenstromen te stimuleren, in navolging van ons succesvol Eco-buddy programma, waarbij gebruikt papier bij klanten wordt opgehaald en samen met een leverancier laten recycleren en weer op de markt brengen. Op de webshop worden ecologische producten nu ook aangeduid door middel van een ECO-label.

Al deze plannen moeten resulteren in CO²-neutraliteit tegen 2030, met betrekking tot de eigen activiteiten. Het parallel samenwerken met leveranciers moet tot een volledig CO²-neutrale bedrijfsvoering leiden in 2050.

Bron: LinkedIn

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK