Igepa Aalter plant bos met 2.500 bomen

‘Papiergigant’ Igepa Aalter plant bos met 2.500 bomen: “Dat papierproductie leidt tot massale houtkap is fout idee”. Het bedrijf Igepa uit Aalter gaat op zondag 17 november een nieuw stuk bos aanplanten met 2.500 bomen, in het Ganzenveld in Aalter.

igepa-paper-natureIgepa was vroeger Grepapier en dus een papierfabriek. Vandaag is het geëvolueerd naar een algemene leverancier naar bedrijven toe, maar papier blijft een belangrijk onderdeel. “Bijna zestig procent van de mensen is er nog altijd van overtuigd dat de productie van papier leidt tot een kaalslag in het Europese bosbestand”, zegt sales director Serge De Crits. “Nochtans ziet de realiteit er helemaal anders uit. Los van het feit dat de Europese bosoppervlakte jaar na jaar groeit, gebruikt de papierindustrie als grondstof hoofdzakelijk bijproducten, zoals uitdunningshout uit het bos en zaagafval van houtzagerijen. Wij starten nu de campagne ‘Paper is nature’ op, om aan te tonen dat het gebruik van papier, als puur natuurproduct, niet noodzakelijk schadelijk is voor het milieu. De sector levert immers grote inspanningen om de ecologische impact tot het absolute minimum te herleiden.”

Zondag wordt het startschot van de campagne gelost, samen met Natuurpunt, met de aanplant van 2.500 jonge bomen. Die zullen het Ganzeveld, een Aalters natuurgebied van 44 hectare, met een bijkomende hectare aan hoogwaardig bos verrijken. “Dat Igepa zijn schouders zet onder een beter milieu met meer zuurstof in de lucht is een mooie missie”, zegt Serge De Crits nog.

De hele actie is te volgen op een speciaal daarvoor gemaakte website.

Bron: hln.be

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK