Igepa investeert fors in grootformaat

Igepa Benelux heeft de afgelopen maanden € 300.000 geïnvesteerd in zijn afdeling Viscom (Visuele Communicatie). Deze afdeling is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke groeipoot.

In een sterk veranderende markt groeide Igepa Benelux de laatste jaren uit van papierleverancier tot professionele groothandel in producten voor: de drukkerij, signbedrijven, verpakkingen en schoonmaakproducten. Een diversificatiestrategie die het bedrijf geen windeieren legde, reden waarom Igepa verder koers zet naar interessante groeimarkten. Vandaar dat de voorbije maanden in Viscom € 300.000 is geïnvesteerd.
Concreet werden twee city trailers aangekocht. Niet alleen om op de twee drukste routes het transport van grootformaat platen (vaak 4 meter en meer) en aanzienlijke volumes te faciliteren, maar ook de levering bij de klanten ter plaatse: met de kooiaap die achteraan de vrachtwagens hangt, kan de vracht makkelijk en snel worden gelost. De voordelen zijn groot: de klant hoeft niet langer zelf een mobiele heftruck te voorzien, en door het formaat en de inrichting van de city trailers, plus het laden en lossen door ervaren personeel, wordt de kans op beschadiging van de platen tot quasi nul herleid.

Voor de kleinere volumes voerde Igepa tevens een verbetering door. Voortaan worden de platen rechtopstaand in gloednieuwe karren vervoerd, waardoor Igepa ze vlot kan combineren met de standaard leveringen van zijn/haar overige producten, zonder het minste risico op schade onderweg. Bovendien rijden de karren comfortabel elke vrachtwagen in en uit.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK