Manon Sprenkeler in de race voor Europees kampioen Grafisch Design

Grafisch vormgeefster Manon Sprenkeler uit Gaanderen gaat voor de titel op het ‘EK voor beroepen’ in Boedapest, nadat ze in maart Nederlands kampioen ‘Graphic Design’ werd. Naast het winnen van de titel heeft Sprenkeler nog een duidelijk doel voor ogen op het Europese toernooi.

Vanuit de Nederlandse organisatie heeft de Gaanderense een trainingseis meegekregen waaraan ze moet voldoen. “Worldskills Netherlands wil dat je minimaal tweehonderd uur traint in de zes maanden voorafgaand aan het toernooi. Eerst schrok ik daar van. Maar inmiddels zit ik al bijna op driehonderd uur. Het scheelt ook dat ik veel kan oefenen met mijn eigen bedrijf, en voor het grafisch vormgeven heb je alleen een laptop nodig.”

‘Graphic Design’ is onder meer het ontwerpen van: logo’s, huisstijlen, briefpapier en visitekaartjes. “Ik visualiseer de boodschap van de klant en ik geef verhaal aan de gedachtegang van een bedrijf,” aldus Sprenkeler.

Veertien landen
Op het EK dat op 26 september begint en drie dagen duurt, neemt ze het op tegen grafisch vormgevers uit dertien andere landen. Wat ze kan verwachten qua tegenstand weet Sprenkeler nog niet precies. “Ik heb Google en Instagram afgezocht, maar heb weinig kunnen vinden. Ik weet dat de Scandinavische landen en ook Oostenrijk en Zwitserland altijd goed voor de dag komen.”

Bron: Omroep Gelderland

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK