Internet Explorer sinds 2015 al vervangen door Micosoft Edge, maar niet populair

Het was onvermijdelijk dat na de lancering van de nieuwe browser Microsoft Edge, het doek een keer zou vallen voor Internet Explorer. De browser verscheen destijds als onderdeel van Windows 95, een besluit dat nogal veel stof deed opwaaien, omdat andere browsers geen kans kregen hun marktaandeel op Windows te vergroten.

Internet Explorer

Ondanks het definitief verdwijnen van Explorer, heeft Edge toch niet het succes gebracht waarop door Microsoft werd gehoopt. Edge werd al in 2015 gelanceerd, maar de populariteit van Google Chrome overtreft het gebruik van Microsoft Edge ruimschoots, dus ook op Windows machine. Firefox en ook Safari (Apple) komen niet in de buurt van Chrome.

Microsoft geloofde aanvankelijk niet zo in het web, daardoor was destijds Netscape als browser meer in gebruik dan Explorer, maar dat veranderde snel. Nu is het leven voor Explorer definitief voorbij.

Nog kleinere browsers als Opera en Vivaldi zijn puur bedoeld voor niche liefhebbers, die veel waarde hechten aan privacy. Die groep maakt bijvoorbeeld ook veelvuldig gebruik van de zoekmachine Duckduckgo.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK