Update Microsoft Edge-webbrowser verschijnt in januari

Edge, de nog steeds relatief onbekende browser van Microsoft, krijgt op 15 januari aanstaande een flinke update met meer privacymaatregelen en een verbeterde versie van zoekmachine Bing.

De nieuwe versie van Edge is gebouwd op Chromium, de software waar ook Google Chrome op draait. Gebruikers van Microsofts Enterprise-dienst houden nog wel toegang tot een speciale Internet Explorer-modus voor oude intranetsites en apps.

Microsoft maakte deze week meer bekend over de nieuwe versie van de Edge browser. Zo wordt er standaard ’trackpreventie’ ingebouwd, wat moet voorkomen dat gebruikers met trackingcookies achtervolgd worden door websites als Facebook. Ook komt er een incognito-modus voor zowel de browser als zoekmachine Bing. Deze functies zijn al geruim tijd beschikbaar in Chrome, Firefox en Safari.

Bing krijgt daarnaast extra functies die vooral gericht zijn op gebruik door bedrijven. Zo moet het gemakkelijker worden om collega’s en locaties binnen kantoren te vinden. Bing speelt nog steeds een betrekkelijk kleine rol in de zoekmachine-arena, geleid door Google. DuckDuckGo is een opkomende zoekmachine, die zoekverzoeken niet zegt te bewaren.

Bron (bewerkt): RTL-Z

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK