DuckDuckGo: zoekmachine die uw gegevens niet bewaart

We zijn allemaal gewend aan Google en nemen doorgaans voor lief dat de zoekmachinegigant vrijwel alles volgt wat we doen via zoekopdrachten, maar ook via de Google-browser Chrome. Nieuwkomer DuckDuckGo zegt niets te bewaren.

Achter alles wat ‘te mooi is voor woorden’ zit ergens wel een ‘addertje onder het gras’. Eer moet immers geld binnenkomen om de technologie te kunnen blijven ontwikkelen, computer en servercapaciteit in te kunnen kopen en bovenal personeel in te kunnen huren.

Uiteindelijk zal ook DuckDuckGo geld moeten verdienen.

Nieuwkomer DuckDuckGo is niet de eerste zoekmachine die claimt zoekopdrachten niet te bewaren in combinatie met de identiteit van de zoeker. Maar of de gemiddelde gebruiker van het web zich nu echt druk maakt om deze ‘feature’ is de vraag. DuckDuckGo doet zijn werk goed, maar het ‘beetje misvormde’ werkwoord ‘googelen’ is zo basic geworden, dat het niet waarschijnlijk is dat er een mooi werkwoord gaat ontstaan voor DuckDuckGo.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK