Personeelstekort blijft probleem voor kwart ondernemers

Het tekort aan arbeidskrachten blijft werkgevers parten spelen. Ook aan het begin van het derde kwartaal zegt een kwart van de ondernemers daar last van te hebben, blijkt uit de nieuwe COEN-enquête van onder meer VNO-NCW en MKB-Nederland. Het ondernemersvertrouwen is licht gedaald.

Zakelijke dienstverlening

In het derde kwartaal verwacht 12 procent van de ondernemers hun personeelsbestand te kunnen uitbreiden. Vorig jaar was dat
18 procent. Het tekort aan arbeidskrachten doet zich vooral voor in de sectoren: zakelijke dienstverlening, vervoer en opslag, informatie en communicatie, horeca en bouwnijverheid. In de delfstoffenwinning ziet slechts 5 procent van de bedrijven belemmeringen door personeelstekort.

Positief

Het ondernemersvertrouwen is licht gedaald, maar het sentiment onder ondernemers blijft positief. Sinds 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand. Het vertrouwen is het grootst in de sector informatie en communicatie. Voorheen was de bouw altijd het positiefst. Minder vertrouwen is er in de autohandel en -reparatie.

Bron: VNO-NCW

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK