Eindelijk nieuwe bestemming voor oude bedrijfsterrein Boom & van Ketel

Het nog steeds modern ogende pand aan de Oudeweg in Haarlem stond al jaren leeg. De ooit prachtig aangelegde tuin was al verworden tot een onbegaanbare wildernis. Deze week verschenen de eerste tekenen van herstel.

Boom & van Ketel was in de gloriejaren van de industrie geen onbekende speler in de branche. Het bedrijf fuseerde zes jaar geleden met het toenmalige Verweij Printing. De geschiedenis van het bedrijf uit Haarlem kent tal van markeringen in de geschiedenis, niet in het minst omdat het ooit onderdeel uitmaakte van de Brouwer Groep en later CSG. In feite is het bedrijf de optelsom van BoomPlaneta in Haarlem en Van Ketel uit Schagen. Sinds 2007 was Erik Wink er directeur na de overname door investeringsmaatschappij Revival. In Haarlem stonden vier 70/100-vellenpersen, waaronder twee Rapida 105 met vijfkleuren. Wink verliet het bedrijf in de zomer van 2017 en is sindsdien directeur van Vellendrukkerij BDU BV.

Leeg

Het pand in Haarlem stond dus al jaren leeg. Een bordje met een 06 nummer had geen succes een nieuwe eigenaar of huurder te scoren. Maar deze week kwam daar verandering in. Nadat enige weken geleden een tweede grote ‘eigen-spullen-magazijn’ (letterlijk om de hoek) werd geopend, zal nu aan de Oudeweg een soortgelijk pand gaan verschijnen. Kennelijk een lucratieve markt. Op een paar honderd meter afstand staan in het industriegebied Waarderpolder binnenkort dus 3 grote blokken, vol met ‘schuurtjes’ om je rommel op te bergen……..

Gezien het ‘promotiebord’ van de nieuwe bestemming, zal het bestaande pand hoogstwaarschijnlijk worden gesloopt.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK