Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

PostNL wil AH folders niet meer op zaterdag bezorgen

Albert Heijn wil de bekende Bonusfolder op zaterdag in de brievenbus hebben, omdat daarin de aanbiedingen staan die voor de komende week gelden. PostNL wil geen losse folders meer verspreiden op die dag. Klanten van Albert Heijn ergeren zich aan dit besluit.

AH woordvoerder Pauline van den Brandhof zegt haar best te zullen doen om de Bonusfolders via een andere verspreider ‘mee te laten gaan’ in verzamelpakketten met andere reclamefolders, die dan op zaterdag, zondag, maandag of uiterlijk dinsdag op de deurmat vallen.

Sandd

Op facebook meldt AH dat Sandd de nieuwe bezorger wordt. Vanaf deze maand tot en met april wordt de bezorging per regio overgedragen. Van Brandhof zegt van een kleine groep klanten gehoord te hebben dat er ergernis is over de ingezette verandering. AH plaatst op maandag en donderdag de beste Bonusaanbiedingen in de lokale- regionale- en landelijke dagbladen, en uiteraard staan deze ook al vanaf zaterdag op de website van de kruidenier. En tot slot zijn de aanbiedingen ook in de winkel duidelijk genoeg zichtbaar.

Spotta

Spotta, onderdeel van PostNL, zegt op facebook het volgende: ‘Onze bezorgers mogen tot dinsdagavond 20.00 uur de folders verspreiden. Onze opdrachtgevers, de winkels, zijn op de hoogte van onze bezorgdagen en hebben deze mede bepaald.’ Aanvullend laat PostNL-woordvoerder Dagna Hoogkamer weten, dat het bedrijf voornemens is per juni aanstaande te stoppen met het verspreiden van los ongeadresseerd reclamedrukwerk, waaronder dus de Bonusfolder. PostNL ontkent overigens dat de bezorging al overgedragen zou zijn naar Sandd. PostNL zegt nog met AH in overleg te zijn.

Het bedrijf liet zich niet uit over de grond waarop dit besluit is genomen. Of PostNL dus nu al inspeelt op mogelijke landelijke effecten van de JA/JA-sticker, werd niet bekendgemaakt.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK