PostNL wil AH folders niet meer op zaterdag bezorgen

Albert Heijn wil de bekende Bonusfolder op zaterdag in de brievenbus hebben, omdat daarin de aanbiedingen staan die voor de komende week gelden. PostNL wil geen losse folders meer verspreiden op die dag. Klanten van Albert Heijn ergeren zich aan dit besluit.

AH woordvoerder Pauline van den Brandhof zegt haar best te zullen doen om de Bonusfolders via een andere verspreider ‘mee te laten gaan’ in verzamelpakketten met andere reclamefolders, die dan op zaterdag, zondag, maandag of uiterlijk dinsdag op de deurmat vallen.

Sandd

Op facebook meldt AH dat Sandd de nieuwe bezorger wordt. Vanaf deze maand tot en met april wordt de bezorging per regio overgedragen. Van Brandhof zegt van een kleine groep klanten gehoord te hebben dat er ergernis is over de ingezette verandering. AH plaatst op maandag en donderdag de beste Bonusaanbiedingen in de lokale- regionale- en landelijke dagbladen, en uiteraard staan deze ook al vanaf zaterdag op de website van de kruidenier. En tot slot zijn de aanbiedingen ook in de winkel duidelijk genoeg zichtbaar.

Spotta

Spotta, onderdeel van PostNL, zegt op facebook het volgende: ‘Onze bezorgers mogen tot dinsdagavond 20.00 uur de folders verspreiden. Onze opdrachtgevers, de winkels, zijn op de hoogte van onze bezorgdagen en hebben deze mede bepaald.’ Aanvullend laat PostNL-woordvoerder Dagna Hoogkamer weten, dat het bedrijf voornemens is per juni aanstaande te stoppen met het verspreiden van los ongeadresseerd reclamedrukwerk, waaronder dus de Bonusfolder. PostNL ontkent overigens dat de bezorging al overgedragen zou zijn naar Sandd. PostNL zegt nog met AH in overleg te zijn.

Het bedrijf liet zich niet uit over de grond waarop dit besluit is genomen. Of PostNL dus nu al inspeelt op mogelijke landelijke effecten van de JA/JA-sticker, werd niet bekendgemaakt.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

1 reactie

  1. Pieter op 11/05/2019 om 18:47

    Daar lijkt me een simpele verklaring voor: ook op zaterdag wordt er minder post bezorgd, dus niet meer huis-aan-huis. Met een folder erbij moet de postbode alsnog (bijna) alle deuren langs, en tijd is geld en dus uren voor de bezorgers. En aangezien PostNL heel goed is op het besparen (uitknijpen) aan de onderkant – bij de gewone bezorger dus – lijkt me dat het bezorgen van de folder door de postbodes gewoon te duur wordt. De keuze om te bundelen met andere reclamefolders, bezorgd door iemand van 14 die je maar een paar euro hoeft te betalen, is dan gauw gemaakt…Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK