PostNL streng over postzegel met vrouwenborst

Een ‘bordje’ met als opschrift ‘censuur’ was voor PostNL voldoende om een postzegel met een vrouwenborst alsnog goed te keuren. Dat meldde de NOS deze week op haar website.

Het gaat om bovenstaand origineel. Volgens PostNL niet passend bij het beleid van het bedrijf. De drukpersen werden niet aangezet. Het idee voor de postzegel werd ingediend door postzegelhandelaar Cees van der Wel en kunstenaar Ap Kooistra uit Den Helder. Afgelopen maand werd de zegel afgekeurd, omdat het onwettig, kwetsend, beledigend, aanstootgevend of immoreel is, ingaat tegen de goede zeden of nadelig kan zijn voor derden. PostNL zei in de media slechts dat het een ’te pikant plaatje’ was.

De postzegelhandelaar uit Den Helder bedacht de zwarte balk met de tekst ‘censuur’. “Het nieuwe ontwerp voldoet gewoon aan de algemene voorwaarden”, zegt een woordvoerder. ‘Vooruit, doen we het op die manier. We noemen het gekscherend al
‘de nipplegate van Den Helder”, zegt Cees van der Wel tegen de regionale omroep.

bron: NOS

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK