PostNL lanceert cryptopostzegel

PostNL geeft dit najaar de eerste Nederlandse cryptopostzegel uit. De lancering komt voort uit een samenwerking met de Oostenrijkse Post, die gelijktijdig een cryptopostzegel uitbrengt. “Postzegels verzamelen is van alle tijden,” zegt Bob van Ierland, Directeur Mail Nederland bij PostNL. “We zijn er trots op dat we met deze Nederlandse primeur een nieuwe generatie verzamelaars aanspreken.”

Postnl Crypto Stamp Tcm10 224962

De ‘NL crypto stamp’ bestaat uit een fysieke postzegel om te gebruiken en een ‘digitale tweeling’. Die digitale versie wordt zichtbaar door de QR-code op de fysieke postzegel te scannen. Daarna kun je deze activeren, verzamelen, uitwisselen en verhandelen via de blockchain. De digitale tweeling is een zogenoemde non fungible token (NFT).

Het ontwerp van deze joint issue cryptopostzegel kent, net als de voorgaande edities van de Oostenrijkse Post, een uniek symbool. Bij die eerdere edities waren dat de symbolen van een eenhoorn, een walvis en een panda. PostNL en de Oostenrijkse Post onthullen het ontwerp dat straks op deze cryptopostzegel prijkt, nu nog niet. Via de website NLcryptostamp.nl, de Collect Club nieuwsbrief van PostNL en de social-mediakanalen van PostNL, zal de komende tijd het ontwerp stap voor stap onthuld worden.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK