Agfa genoodzaakt prijzen offsetplaten weer te verhogen

Per 1 juli aanstaande zal Agfa wederom haar prijzen verhogen vanwege toegenomen kosten op het gebied van basismaterialen (met name aluminium), logistiek, verpakkingsmateriaal en arbeidskosten.

Agfa verhoogde al meerdere keren de prijzen voor platen en het lijkt een per kwartaal terugkerende maatregel te worden. Frederik Dehing, de vicepresident Sales Offset Solutions, zegt dat naast de hogere kosten vooral ook de bevoorrading een uitdaging vormt om klanten op tijd kunnen leveren.

Agfa Drukplaten

Agfa zegt met het ECO³-palet van softwareoplossingen klanten te kunnen ondersteunen in het reduceren van het gebruik van inkten, en het papierafval tot een minimum te bepreken. Maar dat neemt niet weg dat daarmee niet kan worden voorkomen dat de kosten voor platen zullen toenemen.

De platen vallen onder de divisie ‘Offset Solution’, welke volgens de Belgische zakenkrant De Tijd in de verkoop staat. De grootste divisie van Agfa zou in handen komen van één of meerdere investerings-fondsen.

Bron: Persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK