Agfa wederom genoodzaakt tot prijsverhogingen

Voor de derde keer in minder dan 10 maanden verhoogt Agfa de prijzen voor zijn offsetdrukplaten en -chemicaliën.

Agfa Drukplaten

De grondstoffenschaarste blijft een probleem en de concurrentie om aluminium en andere grondstoffen in te slaan heeft de kostenstijging verder versneld. Recent noteerden de aluminium futures op de London Metal Exchange op het hoogste peil in 30 jaar. Ze zijn nu meer dan dubbel zo duur dan 18 maanden geleden.

Bovenop de druk van de grondstofkosten zijn ook de logistieke en operationele kosten de hoogte in geschoten, omdat het economisch herstel de vraag hiernaar aanwakkert.

“Aanvankelijk hoopten wij dat de inflatoire druk van tijdelijke aard zou zijn, maar de problemen met de mondiale aanvoer van cruciale grondstoffen hebben geen tekenen van stabilisatie vertoond. Ze zullen in 2022 waarschijnlijk op deze niveaus blijven. Agfa zal elk kwartaal evalueren of verdere prijsacties nodig zijn”, zegt Frederik Dehing, VP Global Sales.

Aangezien gebruikte aluminium offsetplaten worden gerecycleerd, zullen de prijsstijgingen in grote mate worden gecompenseerd door de toegenomen prijs die drukkers voor hun aluminiumafval zullen krijgen.

De specifieke – maar dubbelcijferige – prijsverhogingen zijn van toepassing vanaf 1 november. Ze zullen rechtstreeks aan Agfa’s klanten meegedeeld worden.

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK