Belgische krant De Tijd: Agfa maakt haast met verkoop van drukplatendivisie

Dat schrijft Grafisch Nieuws op haar website. De verkoopbesprekingen zouden zich al in de tweede fase bevinden, waarbij alleen investeringsfondsen betrokken zouden zijn.

Pascal Juéry Agfa
Agfa CEO Luc Delagaye

De Offset Solutions-activiteiten werden begin 2021 al in een zelfstandige unit ondergebracht. Analisten zeiden destijds al dat zo’n ‘handeling’ meestal de voorbode is tot afstoten. Offset Solutions is geen kleine divisie binnen de gehele Agfa-omvang. In 2021 werd een omzet gemaakt van € 748 miljoen, goed voor 43% van het geheel van het Agfa concern. De brutowinst bedroeg € 12,4 miljoen.

Bij Offset Solutions werken wereldwijd ca. 1550 mensen.

Agfa Inca

Als de verkoop heeft plaatsgevonden, behoudt Agfa drie divisies: Healthcare, Radiology en Digital Print & Chemicals. Aan die laatste divisie is onlangs Inca Digital toegevoegd. Dat bedrijf uit Cambridge behoorde tot Screen. Ook Fujifilm verkoopt (met een steeds jaarlijkse overeenkomst vanuit Fujifilm Engeland) apparatuur van Inca, met name de Onset X.

Met de overname van Inca bewijst Agfa meer te zien in inkjet dan in zijn offset-activiteiten. Agfa zag zich in de afgelopen maanden meerdere keren genoodzaakt de prijzen voor platen te verhogen, vooral door gestegen prijzen van aluminium, energie en logistiek.

De financiële markt reageerde positief op het nieuws. Het Euronext aandeel Agfa steeg afgelopen week tot net onder de 4 euro.

Agfa zegt dat er nog geen beslissing is genomen en dat het management daarom geen uitspraken doet over de berichten die in de media zijn verschenen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK