Agfa-Gevaert neemt Inca Digital Printers over

De Agfa-Gevaert Group kondigt vandaag aan dat het Inca Digital Printers overneemt, onder voorbehoud van het vervullen en verkrijgen van de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen. De overname versterkt Agfa’s positie in high speed digital printing en brengt een bijkomende focus op verpakkings-
drukwerk.

Agfa Inca

“De overname van Inca is een belangrijke stap in Agfa’s transformatie. Digitaal drukken is een winstgevende groeimotor voor de Group, met een enorm potentieel dat nog versneld zal worden door de toevoeging van Inca,” zei Pascal Juéry, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep.

Inca Digital Printers is een in Cambridge (UK) gevestigde toonaangevende ontwikkelaar en producent van geavanceerde high speed printing- en productietechnologieën voor sign- en display-
toepassingen, alsook voor de snel groeiende markt van het digitaal drukken voor verpakkingen.

Stephen Tunnicliffe-Wilson, CEO/CTO van Inca Digital Printers Ltd.: “De overname door Agfa stelt ons in staat om onze technologische knowhow te combineren, en zal ons in staat stellen om wereldwijd een toonaangevende producent van digitale verpakkingspersen te worden. Onze nieuwe moedermaatschappij heeft blijk gegeven van een engagement op lange termijn in de digitale drukmarkt, en wij zijn bijzonder trots en kijken ernaar uit om deel uit te maken van de Agfa-familie.”

Beeldbron: LinkedIn account Mike Horsten, werkzaam bij Agfa.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK