Ook Inca begeeft zich op de digitale B1-vellenpersenmarkt

Inca introduceert op de Fespa in Hamburg een nieuwe digitale B1-vellenpers. De printer, eerder bekend onder de naam Onset, is uitgerust met Fuji Dimatic Q printkoppen en heeft als basistechnologie Inca’s vlakbedprinter. De tafel beweegt dan ook onder de printkoppen, zoals bij een vlakbedprinter. De printer, waarvan de naam nog onbekend is, geldt als een machine die alles kan printen en is bedoeld voor kleine oplage-producties, verpakkingen en lastige materialen. De machine kan 200 B1-vellen tot een dikte van 10 mm verwerken. De printer moet gaan concurreren met vlakbedprinters, zoals de Arizona (Canon) en Acuity (Fuji). Momenteel loopt er al een betatest van de printer bij een offsetdrukkerij. Tijdens Fespa demonstreert Fujifilm een 8-kleurenversie van de printer.
Bron: printbusiness

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK