3D-printer voedt zich met oude colaflessen

3 D printer oude cola

Het idee bestond al, maar met de ronkende marketingmachine van Coca Cola en 3D Systems moet de 3D-printer op basis van gerecycled oud plastic een succes worden.
De cartridges van de Ekocycle Cube bestaan namelijk voor 25 procent uit gebruikt consumentenplastic. Dat komt gemiddeld neer op 3 plastic flessen van een halve liter. Nog dit jaar moet de 3D-printer, gemaakt door 3D Systems in samenwerking met Coca Cola, op de markt verschijnen voor een slordige 1199 dollar, omgerekend zo’n 887 euro.
De Cube print objecten tot 15 centimeter groot. De makers van het apparaat komen in eerste instantie zelf alvast met een reeks van 25 3D-ontwerpen zoals accessoires op het gebied van mode, muziek en tech, meldt The Guardian.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK