De Resolutie neemt eerste Agfa :Anapurna M3200i in gebruik

persbericht agfa de resolutieDe directeuren Karel de Munck (rechts) en Jeffrey Vermaat voor de nieuwe Agfa Anapurna M3200i RTR.

Snel produceren van kleine en grote oplagen op een extra grote breedte en in combinatie met een hoge kwaliteit op flexibele media.

De Resolutie met vestigingen in Rijswijk en Utrecht nam onlangs in Rijswijk een :Anapurna 3200i RTR (roll-to-roll) printer van Agfa Graphics in gebruik. Daarmee is deze onderneming de eerste in Nederland. Het betreft een UV-inkjetprinter met een printbreedte van 3,2 meter voor binnen en buitentoepassingen.

Dat de Resolutie als eerste in Nederland werkt met de nieuwste Anapurna printer (3200i) is niet zo verwonderlijk. Karel de Munck, directeur van De Resolutie: “Onze kernactiviteit is digitaal printen. Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel. Wij volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet en anticiperen tijdig op veranderingen. In de loop van ons 25-jarig bestaan deden wij dat en doen wij nog steeds. Wij werken met de meest moderne productiemiddelen. Mede daardoor zijn wij onze klanten optimaal van dienst.” In dat kader past ook het overgenomen Van Zijderveld (twaalf jaar geleden) dat nu ook in hetzelfde bedrijfspand is ondergebracht. Het 70-jarige Van Zijderveld houdt zich bezig met tentoonstellingsbouw en montage. De Munck: “Door die overname zijn we in staat om de klant alle mogelijke samengestelde diensten te bieden op het gebied van signing en tentoonstellingsbouw. De klant kan bij ons terecht voor complete projecten. Wij denken met hem mee, adviseren en zoeken naar de voor hem beste oplossing. Daarin onderscheiden wij ons.”

De Resolutie produceert drukwerk in alle soorten en maten (vanaf oplage één), variërend vanaf een visitekaartje tot een grootformaat poster en van behang tot een volledige gedecoreerde wand. De Munck: “Om projecten goed te kunnen uitvoeren kregen wij behoefte aan een digitale printer met een extra grote breedte en met behoud van een hoge kwaliteit over het volledige oppervlak. Omdat we veel printen op flexibele materialen is de rol-naar-rol uitvoering ook belangrijk. Door de grote keus aan materialen die wij onze klanten bieden moet nogal eens van substraat worden gewisseld. Op de nieuwe printer is die wisseling snel en gemakkelijk. Handig is de mogelijkheid tot dual roll (optioneel). De hoge kwaliteit komt tot uiting komt in prachtig kleurenbeelden en messcherpe tekst vanaf corps 4 (positief).

De workflow bij De Resolutie bestaat uit de nieuwe Assanti software versie 2.0. van Agfa Graphics. De Munck: “Daarmee worden functies als kleurbeheer, preflighten en rippen samengebracht in één PDF-workflow in plaats van verschillende deeloplossingen. Wij zijn voor Agfa Graphics al ruim twintig jaar bèta-tester. Als zodanig werken wij mee aan het verder ontwikkelen van deze software. En dat past weer in ons innovatiebeleid en het verder optimaliseren van onze dienstverlening aan onze klanten.”


 

 

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK