Agfa scoort in derde kwartaal met betere verkoopcijfers

De omzet bedroeg €439 miljoen, een toename van €29 miljoen ten opzichte van het derde kwartaal in 2020. De EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization en is een maatstaf voor de brutowinst ) bedroeg €21 miljoen, komend vanaf €16 miljoen in 2020.

Agfa Jeti Tauro
Agfa Jeti Tauro

De cijfers in het derde kwartaal liggen volgens CEO Pascal Juery  structureel lager in vergelijking tot het tweede kwartaal. 2021 is daar volgens hem geen uitzondering op.

Verwacht wordt dat de acties van de onderneming om haar Offset Solutions-activiteiten te organiseren in een zelfstandige juridische organisatie binnen de Agfa-Gevaert Groep, tegen april 2022 afgerond zullen zijn. Offset Solutions is de grootste business unit binnen Agfa met €192 miljoen omzet ten opzichte van €168 miljoen in 2020. De brutowinst bedroeg €2,5 miljoen, vorig jaar werd er nog een verlies gemaakt van €7 miljoen.

Juery: “We zitten nog niet op pre-corona niveau, we hebben nog zo een 9% te gaan.”

Die inhaalslag verwacht Juery niet het vierde kwartaal te maken, naar zijn zeggen is dat altijd een lastig kwartaal. Dat kwartaal wordt dit jaar extra moeilijk door moeilijkheden in de toelever keten en de daaraan verbonden kosten.

De Digital Print & Chemicals (DPC) divisie, die Agfa’s inkjetactiviteiten omvat, zag in het derde kwartaal van 2021 de omzet met 18,9% jaar-op-jaar stijgen tot €82 miljoen, terwijl de aangepaste EBITDA met 11% daalde tot €3,8 miljoen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK