Koenig & Bauer ziet vertrouwen toenemen in derde kwartaal

In de eerste 9 maanden van dit jaar behaalde de Duitse persenbouwer een omzet van €978,6 miljoen euro tegenover €712,8 miljoen euro in de eerste 9 maanden van het afgelopen jaar.

De EBIT (earnings before interest and tax) bedroeg €16,7 miljoen, een flinke verbetering ten opzichte van het verlies van €74,1 miljoen in dezelfde periode van vorig jaar. De toename van de winst is vooral ontstaan door de uitvoering van het zogenaamde P24X kostenbesparingen programma binnen het bedrijf.

Varijet 106 Kba Durst

Koenig & Bauer rekent op een totale jaaromzet tussen de €1100 en €1135 miljoen met een marge van 2%. Ruim een derde van de omzet komt uit de label- en kartonsectoren. Het succes van de VariJET 106 draagt daar aan bij.

CEO Dr. Andreas Pleßke zegt in een persverklaring: “De beslissingen van onze klanten om bijvoorbeeld voor een VariJet, Rotajet of CorruCut te kiezen, tonen aan dat onze focus op groeimarkten, zoals digitaal vouwdoos-, drankenkarton- en decordrukwerk, en golfkartondrukwerk, zijn vruchten afwerpt. Meer dan ooit worden de aankoopbeslissingen van onze klanten gestuurd door het streven naar optimalisatie van hun ’total cost of process’.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK