De VariJET 106 van Koenig & Bauer en Durst eindelijk in beta

Het is alom bekend dat de vouwkartonmarkt volop in beweging is. Ook Koenig & Bauer ziet deze ontwikkeling. In een gemeenschappelijk joint-venture die in 2019 is opgezet is samen met Durst een ‘nieuwe’ machine voor deze markt gelanceerd.

Varijet 106 Kba Durst

De VariJET 106 is een 7 kleuren (CMYK + oranje, groen en violet) B1 pers, die in de komende week bij een aantal beta-locaties zal worden opgesteld. Pas in de tweede helft van 2022 zal de pers beschikbaar komen, gericht op markten en applicaties tot middelgrote oplages.

VariJET 106 betrekkelijk ‘oude’ naam, aanvankelijk al in 2017 ontwikkeld in samenwerking met Xerox. Aan die samenwerking kwam in oktober van 2017 een einde.

Poweredbyxerox
Eind 2017 verdween ‘powered by Xerox’ van de toen in ontwikkeling zijnde 106

De pers heeft een snelheid van 5500 vel per uur en biedt volgens Robert Stabler, managing director van Koenig & Bauer Durst, het best van twee werelden, namelijk digitale (watergebaseerde) inkjet gecombineerd met klassieke offset. De printkop elektronica, inkjet expertise, workflow- en RIP-technologie komen van Durst, de offset componenten komen van Koenig & Bauer.

Partner Durst ziet vooral kansen in de farmaceutische, cosmetica-, tabaks- en voedingsindustrie. Ook de vouwkarton converters behoren tot de doelgroep.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK