Agfa denkt na over verzelfstandiging Offset Solutions

Agfa is van plan haar platendivisie een zelfstandige vennootschapsstructuur en -organisatie te geven binnen de Agfa-Gevaert Groep.

Dit is het gevolg van teruglopende activiteiten op het gebied van productie en verkoop van materialen binnen het segment offset. Offset Solutions is goed voor 40% van de totale Agfa-omzet. In het derde kwartaal van het afgelopen jaar zag Agfa de omzet met ruim 18% teruglopen naar 168 miljoen euro. De bruto marge daalde met 20% en het kwartaal werd met een verlies van 7 miljoen euro afgesloten.

Door Offset Solutions een zelfstandige positie te geven, maakt het bedrijf de weg vrij om het geheel misschien te gaan verkopen. Agfa zegt dit vooralsnog niet van plan te zijn.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK