Vogelaar over de nieuwe regels rondom webshops

Vanaf 28 mei 2022 veranderen de regels in Nederland voor webshops. De regels rondom reviews, kortingen, gepersonaliseerde aanbiedingen en online marktplaatsen zijn aangescherpt.
Vogelaar publiceerde de samenvatting van de nieuwe wetgeving.

De regels voor online verkopen veranderen omdat de Europese richtlijnen aangescherpt zijn. Deze Europese richtlijnen zorgen ervoor dat ook de Nederlandse regels en wetten aangepast moesten worden.

Het doel van deze aangescherpte richtlijnen en regels is: om consumenten beter te beschermen tegen desinformatie. Door de strengere regels wordt het online aankoopproces voor consumenten transparanter en zijn zij beter in staat om weloverwogen aankopen te doen.

Als u zich niet aan de regels houdt dan bent u bezig met oneerlijke handelspraktijken, aldus de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zij zullen de bovenstaande regels dan ook actief gaan handhaven.

Mocht u in overtreding zijn, dan kunnen de ACM en AFM flinke boetes opleggen van 4% van uw jaaromzet tot een max. van 2 miljoen euro. Maar ze kunnen u ook een termijn geven waarin u dit moet oplossen, afhankelijk van de ernst van uw overtreding. Bent u meerdere keren in overtreding? Dan loopt de boete behoorlijk op naar 10% van uw jaaromzet(!).

De aanpassingen in de Nederlandse regels worden op 28 mei 2022 doorgevoerd. Controleer dus nu alvast of u aan alle regels voldoet!

Lees het gehele artikel bij Vogelaar.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK