In Waals België verbod op plastic folie rondom drukwerk

De Waalse regering lijkt op het gebied van milieu behoorlijk progressief ten opzichte van het Vlaamse deel van België. Joeri Thijs van Greenpeace relativeert dit, maar ondersteunt de strijd tegen onnodig plastic rondom reclamedrukwerk.

Ook in ons land worden wekelijks de pakketten reclamedrukwerk voorzien van al dan niet afbreekbare plastic verpakkingen. In Wallonië komt er uiteindelijk een verbod op het gebruik van dit soort verpakkingen. Tot en met 2022 wordt het plan gefaseerd ingevoerd. Dit jaar wil men komen tot 20% reductie en in 2022 zou het gebruik ervan niet meer mogen bestaan.

Nog geen reacties uit de branche

Er zijn nog geen formele reacties vanuit de grafische branche en ook niet vanuit bedrijven die de distributie van reclamedrukwerk verzorgen in Wallonië. De regering lijkt heel ver te willen gaan in de strijd tegen plastic. Ook plastic confetti en geplasticifeerde kaartjes met reclameboodschappen, die bijvoorbeeld onder ruitenwissers worden geplaatst, zullen worden verboden.

De Waalse minister voor Leefmilieu Carlo Di Antonio (cdH) zegt dat niet alleen plastic afval uit de natuur moet verdwijnen, maar dat ook huishoudelijk papierafval beter gerecycled moet worden.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK