PostNL zet kras door verzameling

Sinds 1 januari 2017 heeft PostNL alle reguliere dagstempels laten vervallen. De instructie van PostNL, om alle poststukken met barcode en gefrankeerd met postzegels voortaan niet meer af te stempelen, maar met een pennestreep te bekrassen, heeft bij de leden van de Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren (NVPH) voor veel ophef en verontwaardiging gezorgd. Met het doorkrassen van een postzegel wordt de postzegel van alle waarde ontdaan. Een met pen besmeurde postzegel is van geen enkele (verzamel)waarde meer en is zeer omstreden. In een brandbrief naar PostNL verzoekt de Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren om de genomen maatregelen te heroverwegen en in onderling overleg tot een – voor beide partijen – werkbaar alternatief te komen. ‘Voor verzamelaars is dit een ongekende ramp!’ vertelt Martijn Bulterman, voorzitter van de NVPH.
Bron: NVPH

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK