Bedrijfsleven steunt Haarlems Dagblad

Ondernemers in Haarlem zijn bezorgd om de drastische inkrimping van de regioredactie bij onder meer het Haarlems Dagblad. Zij roepen de Telegraaf Media Groep (TMG), de eigenaar van de regionale dagbladen in Noord-Holland, op om de plannen te heroverwegen. ‘De nieuwsvoorziening in onze regio heeft behoefte aan regionale focus, aan regionale betrokkenheid en dus ook aan regionale bezetting’, zo stellen zij vandaag in een ingezonden brief aan het Haarlems Dagblad. Zij wijzen onder meer op de controlerende rol van regionale media.
TMG kondigde op oudjaarsdag een grote sanering aan bij de dagbladen van dochterbedrijf HMC. Door de samenvoeging van de redacties met die van de landelijke kranten De Telegraaf en Metro, staan de banen van tientallen verslaggevers op de tocht.
Naast de oproep aan TMG, doen de briefschrijvers ook een beroep op hun eigen achterban. Zij vragen ondernemers hun verbale steun ook om te zetten in betaalde abonnementen en advertenties. ‘Dat helpt te overleven, in het belang van ons allemaal.’
Bron: ANP

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK