PostNL gaat prijzen verhogen

Overal in de keten merkt de grafische branche dat de prijzen van toeleveranciers en dienstverleners stijgen. Gisteren maakte PostNL bekend dat ze haar prijzen gaat verhogen.

Post

Het bedrijf zegt last te hebben van de hoge brandstofprijzen. Maar ook neemt het aantal pakket-bezorgingen terug. CEO Herna Verhagen maakt de prijsverhogingen bekend tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers. Het afgelopen kwartaal werd 5 miljoen euro winst gemaakt, in dezelfde periode vorig jaar was dat nog 56 miljoen euro. Een forse daling. De omzet bedroeg 746 miljoen euro, ook die liep terug ten opzichte van vorig jaar, met 11%.

Minder pakketpost komt door de afname van het corona-effect.

Dat het corona-effect invloed zou hebben op de cijfers is begrijpelijk, maar nu slaat ook de inflatie toe en worden mensen voorzichtiger met bestellen. Al met al maakt dat de postmarkt minder voorspelbaar. Herna Verhagen kon tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers de verhogingen nog niet kwantificeren.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK