Media Markt gaat dynamisch prijzen

electronisch prijskaartje

De Media Markt  start met digitale prijskaartjes waarop de productprijs elke dag kan variëren. De prijzen van duizenden producten worden automatisch aangepast aan de prijzen van de 25 belangrijkste concurrenten.

Om te beginnen gebeurt dit één keer per dag, maar dat kan meer worden. Dan kan het zo zijn dat een klant een product uit het schap pakt dat bij de kassa alweer een tientje duurder blijkt te zijn. Of juist goedkoper. Media Markt zelf zegt de eerste te zijn in Nederland met zo’n systeem van dynamische prijzen.

Zodra de winkels hun deuren opendoen, laadt Media Markt anderhalf miljoen actuele prijzen van vier onlineprijsvergelijkers in zijn systemen. De prijzen worden in de winkel binnen enkele minuten via infraroodsignalen naar zo’n tienduizend schermpjes geseind.

Bedrijven nemen steeds meer hun toevlucht tot wisselende prijzen omdat consumenten en masse met hun mobieltjes prijzen vergelijken. In een vliegtuig kijkt niemand er meer van op als de buurman de helft minder heeft betaald.

 

Bron(fd)

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK