Media Markt stapt in 3D-printing

Media Markt opent woensdag in Arnhem een instore 3D-shop. De elektronicaretailer werkt hiervoor samen met 3D-printplatform Fablab Arnhem en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

In de store staan meer dan tien driedimensionale printers waarmee klanten een eigen ontwerp direct kunnen laten printen. Daarnaast is elke woensdagmiddag een 3D-printmiddag waarop klanten een workshop kunnen volgen. De winkel werkt daarvoor samen met Fablab Arnhem.

HEMA zette eerder dit jaar als eerste grote Nederlandse winkelketen stappen op het gebied van 3D-printing. De keten biedt driedimensionaal geprinte sieraden en telefoonhoesjes aan. Consumenten geven hun product op de website van de retailer zelf vorm.

De consumentenmarkt staat voor een grote doorbraak op het gebied van 3D-printing, zei David Kemps, sector banker bij ABN AMRO eerder tegen RetailNews. In 2015 zou de omzet van 3D-webshops en servicebureaus ruim 1,2 miljard euro bedragen, verwacht de bank.

9a51a5e8de054bc6b7dec45b39a195f1

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK