Media Markt wil kalender uit de schappen

Media Markt komt met een kort geding als de uitgever van de Haagse Groen-Geile Scheuâhkalendâh 2014 zijn jaarkalender niet direct uit de schappen verwijderd. In de kalender staat een humoristisch bedoelde prent met een foto van Geert Wilders, waarin een parodie wordt gemaakt op de slogan ‘Wij zijn toch niet gek’. Volgens advocaat Erica Schruer maakt uitgeverij Kap Nâh! inbreuk op het auteurs- en beeldrecht van Media Markt.
kalender
“Dit is een parodie in zijn zuiverste vorm. Wij kunnen ons echt niet voorstellen dat een groot bedrijf als Media Markt zich werkelijk zou kunnen storen aan een onschuldige spotprent, waarbij het bedrijf niet eens zelf het lijdend voorwerp is”, aldus Robert-Jan Rueb, een van de makers van de scheurkalender. Op de pagina van 12 januari staat de tekst ‘Ik ben toch nie agtelijk!’ en is de merknaam Media Markt verbasterd tot Meidia Mallaut. Het is een parodie op de ‘constante onbereidwilligheid’ van Wilders om met de media te praten wanneer hem dat wordt gevraagd.

Wilders zelf ziet de humor wel van de prent in en heeft via Twitter gereageerd op de scheurkalender. ‘Haagse humor. Relax Media Markt. Satire is satire’, aldus de PVV-politicus. De producenten zien de afloop met vertrouwen tegemoet en noemen de reactie van Media Markt een ‘kamikaze-achtige actie’. “Albert Heijn is bijvoorbeeld ook op de hak genomen. Er heeft nooit iemand geklaagd.”

Bron : Algemeen Dagblad

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK