Sony sluit zijn ebookstore en bewijst dat content maken en publiceren werk voor specialisten is

sony readerHet lijkt tegenstrijdig, het succes van zelf-uitgevende schrijvers en het sluiten door Sony van zijn ebookstore en de voorspelbare ondergang van Barnes & Nobles Nook Store, maar dat is het niet. Want ondanks de technische mogelijkheden waardoor iedereen digitaal kan publiceren vraagt succesvol publiceren specialistische kennis. Van het redigeren van tekst en beeld tot de distributie van een goed vormgegeven en typografisch verzorgde publicatie met een op de doelgroep afgestemde marketing plus een realistische kostenbegroting en voor-financiering, voor elke stap is praktijkervaring van jaren de enige garantie op succes. Voor creatieve communicatiemakers die digitaal publiceren combineren met bewezen en economische traditionele druktechnieken breken er dan ook gouden tijden aan nu de hype van zelf-uitgeven over is en bedrijven zoals Sony zich terecht terugtrekken tot hun core businesses.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK