Antalis in brief aan klanten: prijsstijgingen tot 20%

Antalis heeft haar klanten per brief geïnformeerd over prijsstijgingen voor diverse materialen die al komende maand zullen ingaan. Sommige producten worden zelfs meer dan 20% duurder.

Antalis zei in Printweek te maken te hebben met enorme uitdagingen op het vlak van de kosten en beschikbaarheid van grondstoffen, logistiek en de toenemende verstoring van de energiemarkten. De wereldwijde gebeurte-nissen hebben een vergaande impact op alle ketens.

Antalis wordt op haar beurt ook door haar toeleveranciers ‘getroffen’ door diverse kostenstijgingen.

De prijsstijgingen zullen vanaf 5 september worden doorgevoerd. Antalis kiest ervoor de berichtgeving (*) richting haar klanten zo snel mogelijk bekend te maken. De ‘gewone’ substraten zullen 8-12% duurder worden.
Meer ‘speciale’ substraten gaan 20% of meer omhoog in kosten.

Analisten binnen de branche zetten de vaak buitengewone winsten van de grote papierconcerns af tegenover de verhogingen die de klanten moeten betalen en op hun beurt ook weer moeten doorberekenen.

(*) De verschillende landenorganisaties maken hun eigen keuzes voor wat betreft de communicatie naar haar opdrachtgevers.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK