Esko koopt Canadese AI bedrijf Tilia Labs

Tilia Labs heeft als slogan: ‘Taking the Guesswork out of Imposition & Planning’. Daarmee omschrijft het bedrijf het doel van de onderneming: slimmer gebruik maken van formaat indelingen en passende capaciteitsplanningen. Van groot belang in de marktsegmenten waarin Esko zich beweegt.

Tilia Labs Logo

De beide bedrijven werkten al lange tijd samen, voor Esko was de overname een logische stap in het verder optimaliseren van processen na de creatie- en prepressfase. De portfolio van het in 2012 opgerichte Tilia Labs omvat vier producten: Tilia Phoenix, Tilia Griffin, Tilia Aries en Tilia Cloud. Het bedrijf heeft een uitgebreid resellers netwerk in Europa, Noord- en Zuid Amerika en Azië.

Sagen de Jonge, CEO en medeoprichter van Tilia Labs en Mattias Byström, Vice President en Group Executive voor Product Identification bij Esko, zijn beiden verheugd over de overname, die naar beiden zeggen ‘inspeelt op de behoefte van merkeigenaren en converters, om de volledige waardeketen aan elkaar te koppelen en te integreren via upstream digitalisering’.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK