Personeel Agfa gaat volgende week staken voor betere werkomstandigheden

De staking is vooral ingegeven door het feit dat het personeel zich niet serieus genomen voelt door de directie. Ze zouden een verkooppraatje hebben voorgeschoteld gekregen. Dat schrijft de Belgische zakenkrant De Tijd.

Pascal Juéry Agfa
Agfa CEO Pascal Juéry

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Agfa (ACVBIE, ACV Puls, ABVV en BBTK) ondersteunt de staking bij het bedrijf.

De vakbonden zeggen actie te voeren voor een ‘waardige toekomst’.

De bonden hadden er al eerder bij de directie op aangedrongen gesprekken over arbeids-omstandigheden serieus te nemen. Zelfs een dreiging om te gaan staken, ruim twee weken geleden, veranderde de onderlinge – toen al verstoorde – relatie niet.

Werkdruk

Uit de zakenkrant De Tijd: ‘Volgens de bonden wordt ‘de werkdruk steeds zwaarder, de flexibiliteit hyper en de goesting steeds minder.’ Ze hebben het onder meer gemunt op de efficiëntie-oefeningen die momenteel lopen met de hulp van externe consultants, en op sporadische ontslagen die in verschillende afdelingen hebben plaatsgevonden’.

De bonden willen ook duidelijkheid over de geplande verkoop van de offsetdivisie, waar
187 mensen werkzaam zijn.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK