Ook in 2021 aantal betalende dagbladlezers gestegen

NDP Nieuwsmedia Brancheonderzoek 2021 heeft het aantal betalende dagbladlezers in 2021 onderzocht. Daaruit bleek dat dat aantal met 3,2% is gestegen.

Krantenbezorgen

Vooral digitale abonnementen zijn sterk in opmars. In totaal hebben bijna 3 miljoen mensen één of andere vorm van een betaald abonnement op één of meer dagbladen.

De stijging is weliswaar wat minder fors dan in het ‘piek-coronajaar’ 2020, toen werd 4,4% groei genoteerd, een toename van bijna 114.000 abonnementen.

De betalingsbereidheid voor online nieuws neemt al jaren toe.

Het aantal lezers van kranten in print, al dan niet gecombineerd met digitaal, is nog steeds in de meerderheid. Het aantal mensen dat uitsluitend een abonnement op een digitale krant heeft, is opgelopen tot ruim 344.000 (24%).

Details uit het NDP Nieuwsmedia Brancheonderzoek zijn te vinden in het Jaarverslag 2021.

Bron: inct

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK