UPM verkoopt Oostenrijkse dochteronderneming UPM Kymmene-Austria

Pulp-, verpakkings-, en papierproducent en -handelaar de Heinzel Group, wordt de nieuwe eigenaar.
Er werken zo’n 400 mensen bij het bedrijf.

Upm Kymmene Austria
De vestiging in Steyrermühl. Beeld: Heinzel Group

De krantenpapiermachine heeft een jaarlijkse capaciteit van 320.000 ton en de zagerij van Steyrermühl heeft een jaarlijkse houtcapaciteit van 370.000 m3.

De afronding van de transactie en het einde van de krantenpapierproductie bij UPM Steyrermühl zijn gepland voor eind 2023. Heinzel is van plan de verantwoordelijkheid voor de fabriek na de afronding van de transactie over te nemen, waarbij alle activiteiten tot die tijd normaal zullen worden voortgezet.

De waarde van de transactie, die afhankelijk is van de goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten, is niet bekendgemaakt.

Heinzel is voornemens de UPM Steyrermühl-locatie buiten het grafisch papier te exploiteren als een geïntegreerde fabriek, samen met haar fabriek in Laakirchen. Het overweegt de productie van verpak-kingsmateriaal als aanvulling op zijn bestaande productportfolio, maar de concrete plannen zullen door het bedrijf worden geschetst zodra zij zijn afgerond.

De Heinzel Group produceert momenteel een reeks papiersoorten voor flexibele en harde verpakkingen in zijn vestigingen in Pöls, Laakirchen en Raubling.

Warmte en energie

Heinzel overweegt ook om Steyrermühl te ontwikkelen tot een centrum voor de levering van warmte en energie, voor zowel de papierfabriek in Laakirchen als de bredere gemeenschap van Laakirchen.

“We zijn van plan om Steyrermühl te ontwikkelen tot een leverancier van duurzame en hernieuwbare energie”, aldus Kurt Maier, COO van de Heinzel Group.

“De recente ontwikkelingen in Europa hebben ons allemaal laten zien hoe belangrijk het is om onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en gas te verminderen.”

Los daarvan meldde EUWID Pulp and Paper gisteren dat UPM de onderhoudstaken in zijn pulpfabrieken in Finland heeft afgerond en de fabrieken weer op volle kracht in bedrijf heeft genomen. De stakingen bij UPM’s Finse pulp- en papierfabrieken werden in april na 16 weken beëindigd.

Bron: Printweek

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK