EFI verkoopt MIS/ERP divisie

De ‘Productivity Software’ divisie wordt verkocht aan private equity house Symphony Technology Group en krijgt als productnaam: eProductivity Software. EFI blijft zich concentreren op Fiery en inkjet-oplossingen.

EFI heeft zijn MIS- en ERP-activiteiten in de loop der jaren uitgebouwd tot een omvangrijke operatie en heeft op het gebied van MIS een groot aantal wereldwijde overnames gedaan, waaronder de Britse ontwikkelaars Technique en Shuttleworth. De eenheid omvat ook de MarketDirect StoreFront web-to-print oplossing.

Symphony Technology Group is eigenaar van een reeks technologie- en softwaregerelateerde bedrijven, waaronder Trace One, een SaaS-leverancier voor bedrijfstoepassingen, waaronder packaging lifecycle management.

Matsliach Ceo
CEO Gaby Matsliach

CEO Matsliach zei dat de verkoop ‘een spannend nieuw hoofdstuk’ inluidt voor het bedrijf, dat 2022 ingaat als een onafhankelijk wereldwijd software technologiebedrijf.

Het bedrijf eProductivity Software heeft wereldwijd meer dan 4.000 klanten en is actief in alle belangrijke verticale markten van de sector, van commercieel drukwerk tot display graphics voor verpakkingen, golfkarton, etiketten en verpakkingen en publicaties.

Versnellen bestaande activiteiten

EFI zei dat de herschikking de groep in staat zou stellen “de investeringen in haar Inkjet en Fiery business units te versnellen.”

Jeff Jacobson, CEO en uitvoerend voorzitter van EFI, zei dat de groep nog nooit zo enthousiast was geweest over de mogelijkheden op de industriële inkjetmarkten en de mogelijkheden om te profiteren van de Fiery-technologie.

Hij zei dat EFI ‘de transformatie van analoog naar digitaal in alle hoogwaardige segmenten van beeldverwerking zal blijven stimuleren – terwijl het in toenemende mate nieuwe bijkantoren zal bedienen, waaronder e-commerce, direct-to-kleding, en andere snel groeiende segmenten’.

“We doen aanzienlijke investeringen om de duidelijke leider te blijven in de markten voor verpakking en golfkarton, display graphics, textiel en bouwmaterialen/decoratie”, voegde hij eraan toe.”

De transactie is op 30 december afgerond en de voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Bron: printweek

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK