Allround sign bedrijf Imago investeert

Het Amsterdamse bedrijf Imago betrok een indrukwekkend nieuw pand net voor de eerste lockdown. Eigenaar Erik Leemhuis gebruikte de stille periode om het klantcontact te verstevigen en nieuwe wegen te zoeken. Met als resultaat dat het bedrijf nu investeert in capaciteitsuitbreiding met een productie-
machine van SwissQprint.

P4 5 Imago Foto 2 Kopie

De afgelopen anderhalf jaar was een roerige periode voor Erik Leemhuis. Het tekende de verandering die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Imago heeft zich ontwikkeld van drukkerij naar een fullservice signbedrijf. Begin vorig jaar betrok het bedrijf een nieuw groot pand in Amsterdam-Noord. Net voordat de coronacrisis uitbrak werd het pand opgeleverd. “Op Valentijnsdag 14 februari 2020 hadden we hier de opening. Een maand later zaten we in de lockdown,” zegt Erik. “Het was mooi dat we het feestje nog hebben kunnen vieren. De markt voor drukwerk stortte daarna in.” “Spannend was het niet,” vindt hij. “Er waren momenten in mijn leven die spannender waren,” zegt hij lachend.

Voor het eerst in lange tijd was er weer een beurs op grafisch gebied. Erik Leemhuis bezocht de Fespa in de RAI in Amsterdam met een duidelijk doel. Hij zocht een vervanging voor zijn grootformaatprinters van Durst, en tegelijkertijd wilde hij investeren in capaciteitsvergroting. Erik kocht op de beurs een printer van het Zwitserse merk SwissQprint.

Lees het uitgebreide interview hier.

Imago is lid van VKGO, regelmatig verschijnen er in het magazine De Uitleg van VKGO diepte-interviews met ondernemers. Deze verhalen worden gemaakt door PRstory.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK